speaker-photo

Ивайло Катерски

основател ВИА ВИНО

От много години датира страстта ми към качественото вино и интересните винени дестинации. В партньорство с една от водещите туристически агенции в сферата на алтернативния туризъм „Одисея-ин“ стартирах през 2014г. проект за винен и кулинарен туризъм, наречен “ВИА ВИНО”. Вече 6 години създаваме и предлагаме качествени винени и кулинарни преживявания в очарователни изби и региони - в България и на Балканите.
Лицензиран екскурзовод и член на Асоциацията на екскурзоводите в България съм от 2015г. Същата година преминах в Лондон успешно WSET Level 2 Award in Wines, а от 2019г. съм и WSET Level 3 Award in Wines Certified.

Освен това съм:
• Асоцииран член на Българска асоциация на независимите лозаро-винари;
• Съучредител и член на УС на Българската асоциация на винените професионалисти; координатор на работна група Винен туризъм;
• Препоръчан във водещия немски туристически гид DUMONT за България;

13:30 - 15:00

09.10 Workshops

2.1. Стратегия за устойчиво развитие на винения туризъм в България. Защо имаме нужда от нея?

Експерти от Българската Асоциация на Винените Професионалисти (БАВП) ще представят необходимостта и ползите от изграждането на Стратегия за устойчиво развитие на винения туризъм в България. Целите на Асоциацията са да представи пред участниците във форума огромния и нереализиран потенциал за развитие на винен туризъм в България.

Българското вино има качество на световно ниво, ярко изразена индивидуалност и много истории за разказване, в което аудиторията на работната среща ще се убеди на практика при дегустация на вина от изразителни български сортове.