speaker-photo

Лъчезар Тодоров

Изпълнителен директор на „Тера Тур Сервиз“ ЕООД

С повече от 25-годишен опит в областта на туризма, Лъчезар започва своята кариера през 1990 г. в туроператора "Карлсън Вагонлит Травел" като стажант. В 1995 г. той става акаунт мениджър в същата компания, отговарящ за ключовите клиенти, на които компанията предоставя услугите си в България. 2001 г. е годината на сериозна професионална промяна, когато Лъчезар се присъединява към новосъздадената „Тера Тур Сервиз“ ЕООД, част от „Агрохолд" АД, съсредоточена в частни инвестиции в областта на туризма и хотелиерството, първоначално като изпълнителен директор на "Релакс Плюс" АД, а по-късно и като изпълнителен директор на самото дружество майка. През 2001 г. става изпълнителен директор и на туристическата агенция и туроператор "Хорнит" ООД.

През следващите години г-н Тодоров помага в концентрирането на инвестиционните усилия и допринася за растежа на компанията, която в момента притежава пет хотела на първа линия по Черноморието (SUNEO Helios Beach, RIU Helios Bay, ClubHotel RIU Helios Paradise, RIU Helios и RIU Palace Sunny Beach) и още два (RIU Pravets Resort и Правец Палас) в района на град Правец.  Последната инвестиция е 5 звездният хотел Хаят Риджънси, намиращ се в центъра на София и към момента компанията притежава над 2 300 хотелски единици.

Неговият професионален опит се затвърждава изключително при преговорите с международните хотелиерски компании, като RIU и Hyatt International. В сферата на туроператорството Лъчезар е също така уважаван благодарение на дългата си и ползотворна история при работа с туроператора TUI, както и с други международни и местни компании, които правят бизнес в цяла Европа, Русия и страните от ОНД.

Г-н Тодоров е член на Националния борд по туризъм в България и един от най-уважаваните български специалисти в инвестиционни проекти, управление на персонала, финанси и стратегическо планиране. Популярен говорител е на множество инвестиционни форуми за недвижими имоти и туризъм в страната и чужбина.

13:30 - 14:15

09.10 Hospitality

Дистрибуция на хотела в пандемична и пост-пандемична обстановка. Рискове и възможности.

Във отминалия летен сезон 2020 адаптивните хотелски бизнеси успяха да уловят „вятъра на промяната“. За други обекти този сезон беше невъзможен. Има и немалък брой рекреационни обекти, които калкулираха добри приходи в тази турбулентна обстановка, в която всички решения се вземаха седмица за седмица. Хотелските обекти пострадаха изключително много заради резкия спад в бизнес пътуванията и организираните събития. Тази дискусия ще се опита да покаже с какво се сблъскаха българските хотели през тази турбулентна 2020. От друга страна ще бъдат дискутирани възможностите пред хотелите в тази обстановка.

Първата вирусна вълна вече удари целия свят с цялото си здравно, но и информационно, дори пропагандно отражение. Някои страни се намират във „втора“ от предизвикателства. Сред засегнатите теми ще са:

  • Адаптация към възможностите на генериращите пазари през 2020г.;
  • Бизнес хотелите – ограничаване на щетите и нови възможности;
  • Очаквания към зимния сезон за рекреационните обекти;
  • Очаквани печеливши стратегии при хотелската дистрибуция за различните типове хотели.

Първата вирусна вълна вече удари целия свят с цялото си здравно, но и информационно, дори пропагандно отражение. Някои страни се намират във „втора вълна“ от предизвикателства. Надяваме се нашата дискусия да ви накара да се замислите!