speaker-photo

Борислав Велков

председател на Съвета на директорите

Борислав Велков е председател на Съвета на директорите в Национален дворец на културата от 2017 година, както и председател на Обществения съвет на БНТ, Член на УС на Българската фестивална асоциация.

В периода май-август 2017 година е част от екипа на Министерство за българското председателство на Съвета на ЕС като Председател на националната експертна работна група по организация и подготовка. През 2015 – 2016 г. Борислав Велков е бил консултант в МС и наблюдател на междуведомствената работна група по подготовка на Българското председателство.

В последните 12 години активно СВ занимава с изграждане, професионалното управление и развитие на културна, развлекателна и спортна инфраструктура на територията на цялата страна. Председател е на Асоциацията за насърчаване и развитие на развлекателна и спортна инфраструктура. Участва активно с експертна помощ в изграждането и управлението на „Арена-Русе“, „Арена-Бургас“, „Арена Колодрум-Пловдив“, както и в множество проекти, свързани със създаване на стратегии в тази сфера, организация и провеждане на най-мащабните локални и международни развлекателни, културни и спортни събития в страната. От 2011 до края на 2013 г. е част от управленския екип на „Арена Армеец“ - София.

Началото на професионалната му кариера е свързано с различни проекти в областта на маркетинга, рекламата и алтернативните медии. Специализира в Европейския институт за стратегическо и оперативно управление на зали в Лондон и Франкфурт, културен мениджмънт във Виенския държавен университет, преминава и множество специализации и практически курсове в Ню Йорк, Мадрид, Дъблин и др.

16:40 - 17:45

09.10 Workshops

2.3. MICE туризъм след COVID-19

Как превърнахме предизвикателствата във възможности?  Кои са основните характеристики и елементи на събитията от „новото време“ в условията на и след COVID19?

Онлайн средата и дигиталните решения – приятел или заплаха за събитията „на живо“? Как ще продължим да създаваме „преживявания“?

Това са само част от въпросите, които ще разгледаме в дискусионния панел с експерти от различните звена на събитийната екосистема.