speaker-photo

Татяна Атанасова

Генерален мениджър на хотели в Близкия Изток

5 звездни хотели в Близкия Изток е амплоато, в което се специализира Татяна Атанасова през последните 7 години. Начело на емблематичния Mövenpick Resort Petra, миналата година чупи всички рекорди в цялата туристическа история на Йордания – най-висока средна месечна заетост (94%), най-висок среден приход на стая, най-висок годишен доход, най-голям брой събития. Управлявайки друг Accor хотел – Mövenpick Resort & Residences в Акаба на Червено море, е единствената жена мениджър там при конкуренция с брандове като Kempinski, Hyatt, Intercontinental, Marriott, Hilton. През 2019 година влиза в елита с класирането си сред 25-те най-вдъхновяващи жени хотелиери в Близкия Изток, а през 2020 отново попада в престижна класация на 30-те жени пионери в Близкия Изток, които окуражават и стимулират прогреса. Работи по проекти, свързани с развитието на хотелиерството в Барбадос, Южна Африка, Шри Ланка и Дубай.

16:40 - 17:10

09.10 Hospitality

3.5. Управление на персонала по време на COVID-19

Прогнозите сочат, че до края на 2020 година около 100 милиона души глобално ще са изгубили работните си места в сферата на туризма. Тази тенденция е несравнима с нито една друга икономическа криза, генерира страхове и поставя провокативни задачи в управлението на персонала. Като всяка криза обаче и тази дава безброй възможности за иновации, без да предлага панацея, нито единна формула за преодоляване на изпитанията.
Презентацията се фокусира на капаните, които залага пандемията и последствията от нея пред отношенията в екипа, техниките за запазване на баланса персонал/приходи, защо дистанционната работа може да се превърне в нож с 2 остриета, можем ли да избегнем дискриминацията по време на криза, механизми за преодоляване на паниката, кои позиции (длъжности) в организацията и защо се превръщат в най-важните по време на COVID-19.