speaker-photo

Екатерина Христова

Инициатор на платформата за винен туризъм Winetrips.eu

Екатерина е дългогодишен посланиĸ на гостоприемството и бранд мениджър на IB Park Hotels, мениджър проеĸти за Uva Nestum Wine & SPA и инициатор на платформата за винен туризъм Winetrips.eu. Платформата Winetrips.eu е замислена ĸато пространство, ĸъдето избите, туристичесĸите обеĸти и организаторите на туристически дейности могат да разĸажат своите автентични истории. Със съвременните дигитални инструменти, платформата подĸрепя туристичесĸите обеĸти, генерира и насочва внимание, насърчава потребление и работи за добрата репутация на винените дестинации и местата за целогодишен туризъм.

13:30 - 15:00

09.10 Workshops

2.1. Стратегия за устойчиво развитие на винения туризъм в България. Защо имаме нужда от нея?

Експерти от Българската Асоциация на Винените Професионалисти (БАВП) ще представят необходимостта и ползите от изграждането на Стратегия за устойчиво развитие на винения туризъм в България. Целите на Асоциацията са да представи пред участниците във форума огромния и нереализиран потенциал за развитие на винен туризъм в България.

Българското вино има качество на световно ниво, ярко изразена индивидуалност и много истории за разказване, в което аудиторията на работната среща ще се убеди на практика при дегустация на вина от изразителни български сортове.