speaker-photo

Антон Пенев

Председател на Сдружение "Единен Туризъм"

Антон е един от основателите на Travel Academy. Вече е и председател на Сдружение "Единен Туризъм".

Романтика, идеализъм и полезност насочени към различни части от обществото, съпътстват проектите с негово участие. Сред тях са Годишната Конференция на Travel Academy, Нощ на Хотелите, Sofia Travel Fest, Travel Expo, 157 Емоционални туристически места в България. Вече работи по най-новия си проект Wine Hotels Tour.
Дипломиран бакалавър по „Туризъм“ в Университета по хранителни технологии в Пловдив и магистър по Управление на човешките ресурси в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“.

Щастливо-семеен с две прекрасни момичета, които осмислят ежедневието и посоката. Ценящ високо локалното и регионалното. Виното, тениса на корт и книгата са верен спътник в свободното му време

 

15:30 - 16:30

09.10 Workshops

2.2. Бъдещето на туристически сектор през погледа на Местната власт.

Туризмът една от екосистемите, които са засегнати най-силно от коронавируса в България и не само. Пандемията подлага на безпрецедентен натиск сектора. Компаниите са изправени пред несигурни перспективи.

Къде е мястото на местната власт по-време на пандемии?Активен или пасивен участник е местна власт и докъде стигат отговорностите?Сигурност ли е ключовата дума ?Време ли е за нов начин на комуникация на ниво региони? Как да постигнем симбиоза между местна власт, бизнес и научни среди за по-лесно адаптиране към Новото Нормално?Сега ли е времето за преориентация и намиране на неразгърнати нишови възможности?Нужен ли координиран подход на ниво община/държава/ ЕС?

Това са част въпросите, на които търсим отговор с представители на местната власт от София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново.

13:30 - 14:40

10.10 Post-COVID

4.3. The reinvented value of wellness, SPA and natural remedies

Как съвременните уелнес тенденции трансформират бизнеса и дали начинът на живот и възприятията на клиентите относно уелнеса се променят с течение на времето? Уелнесът има много различни определения, но в основата си, това е състоянието наздраве. В днешно време обаче той действа и като индикатор, показващ не само здраве, но и успех, щастие, удовлетвореност и дори духовен мир. Преоткрили ли са потребителите концепцията за уелнес като нов начин на живот и могат ли природните средства за лечение да ни помогнат да намерим това състояние на баланс и хармония между душа, ум и тяло?

Чуйте различнитегледни точки по тази тема с участието на хотелски SPA мениджър, медицински специалист, журналист и доцент по спа култура.

09.10 (петък) 09:30 - 10:00

09.10 - 10.10 Съпътстваща програма

Официално откриване на VII годишна конференция на Travel Academy

В откриването на Годишната конференция ще се включат организаторите и официалните лица.