speaker-photo

Павлин Иванов

основател Sofia Wine Walk

Павлин Иванов е завършил с Диплом за вино и спиртни напитки професионалната сертификационна програма на Wine & Spirit Education Trust и е създател на Sofia Wine Walk, специализиран винен тур, съчетаващ разходка из емблематични софийски забележителности с професионална дегустация на български вина. Sofia Wine Walk прави първата си стъпка през месец юни 2019 година. Първата изпита чаша вино е придружена от нови знания, споделени от сомелиер-екскурзовод и така до днес след десетки изпити бутилки вино екипът се радва на много доволни клиенти. Мисията е да се популяризира българското вино, предоставяне на нови знания за гостите относно традициите на виното и всичко това придружено със забавление с приятели.

13:30 - 15:00

09.10 Workshops

2.1. Стратегия за устойчиво развитие на винения туризъм в България. Защо имаме нужда от нея?

Експерти от Българската Асоциация на Винените Професионалисти (БАВП) ще представят необходимостта и ползите от изграждането на Стратегия за устойчиво развитие на винения туризъм в България. Целите на Асоциацията са да представи пред участниците във форума огромния и нереализиран потенциал за развитие на винен туризъм в България.

Българското вино има качество на световно ниво, ярко изразена индивидуалност и много истории за разказване, в което аудиторията на работната среща ще се убеди на практика при дегустация на вина от изразителни български сортове.