speaker-photo

Димо Желев

Основател hotelbox.bg

Димо Желев се занимава се занимава с дигитален маркетинг в туризма от 15 години. Основател на Hotelbox.bg – представящ цялостен дигитален маркетинг за хотели. Сред останалите проекти на Димо са Seeinside.bg – услуга за 360° виртуални турове, снимки и видео за хотели, rezervaciq.com – портал за туристически услуги. Екипа, оглавяван от него се гордее с десетки изградени сайтове за хотели от всякакъв тип – от големи ризорти до къщи за гости. Димо е завършил „Туризъм“ в УХТ и „Маркетинг“ в Пловдивски университет, където в момента преподава „Софтуер в Туризма“.

13:30 - 14:15

09.10 Hospitality

Дистрибуция на хотела в пандемична и пост-пандемична обстановка. Рискове и възможности.

Във отминалия летен сезон 2020 адаптивните хотелски бизнеси успяха да уловят „вятъра на промяната“. За други обекти този сезон беше невъзможен. Има и немалък брой рекреационни обекти, които калкулираха добри приходи в тази турбулентна обстановка, в която всички решения се вземаха седмица за седмица. Хотелските обекти пострадаха изключително много заради резкия спад в бизнес пътуванията и организираните събития. Тази дискусия ще се опита да покаже с какво се сблъскаха българските хотели през тази турбулентна 2020. От друга страна ще бъдат дискутирани възможностите пред хотелите в тази обстановка.

Първата вирусна вълна вече удари целия свят с цялото си здравно, но и информационно, дори пропагандно отражение. Някои страни се намират във „втора“ от предизвикателства. Сред засегнатите теми ще са:

  • Адаптация към възможностите на генериращите пазари през 2020г.;
  • Бизнес хотелите – ограничаване на щетите и нови възможности;
  • Очаквания към зимния сезон за рекреационните обекти;
  • Очаквани печеливши стратегии при хотелската дистрибуция за различните типове хотели.

Първата вирусна вълна вече удари целия свят с цялото си здравно, но и информационно, дори пропагандно отражение. Някои страни се намират във „втора вълна“ от предизвикателства. Надяваме се нашата дискусия да ви накара да се замислите!

14:20 - 15:00

09.10 Hospitality

3.2. Хотелския сайт - основен дистрибуционен канал по време на криза

Във време на несигурност една от скритите резерви, които хотелиерите имат е увеличаването на броя на резервациите през техния собствен сайт. OTA следват безпрекословно интереса на своите потребители, често за сметка на този на хотелиерите. Големите международни туроператори и техните представителства за входящ туризъм в България също са рисков дистрибуционен канал, заради рискът от ниска ликвидност, която би ги тласнала в посока отлагане на плащания. В по – лошия сценарии е възможен фалит заради ниска ликвидност.

В тази ситуация един от малкото смислени подходи за хотелска дистрибуция е работата със собствения сайт като основен дистрибуционен канал. В това направление обаче трябва да се преодолеят следните пречки:

  • Създаване на модерен, ориентиран към потребителите сайт с мобилна версия.
  • Приемане на резервациите чрез Booking Engine, синхронизация на наличност и трансфер на постъпилите резервации към PMS чрез Channel Manager софтуер.
  • Предоставяне на бонуси за резервация през собствен канал. Ценови сравнения с основни OTA.
  • Увеличаване на конверсията на сайта чрез подтикване на потребителите към действие. Основни софтуерни инструменти.
  • Дигитален маркетинг, увеличаващ броя на таргетираните посещенията в сайта.

Тези конкретни аспекти, ще бъдат разгледани от Димо Желев, управител на агенция за дигитални решения в хотелиерството - hotelbox.bg. Агенцията е изградила и маркетирала над 50 сайта на хотели в България и чужбина.

09.10 (петък) 09:30 - 10:00

09.10 - 10.10 Съпътстваща програма

Официално откриване на VII годишна конференция на Travel Academy

В откриването на Годишната конференция ще се включат организаторите и официалните лица.