speaker-photo

Д-р Димитър Гугутков

Изпълнителен директор на Медицински комплекс „Доверие“

Д-р Димитър Гугутков е изпълнителен директор на Медицински комплекс „Доверие“. Завършва медицина в МУ-София през 1998 г. През 2005 г. придобива специалност по анестезиология и интензивно лечение в Медицински университет-София. През 2014 г. става магистър по обществено здраве и здравен мениджмънт, а през 2017 г. - доктор по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията (МУ-София).

Работил е като анестезиолог-реаниматор в Пета МБАЛ – София и в СБАЛАГ „Майчин дом“. В периода 2007 – 2015 г. е преподавател в Катедрата по анестезиология и интензивно лечение на МУ-София. От 2013 г. – 2015 г. е консултатнт по анестезиология и интензивно лечение в ПСАГБАЛ „Св.София” ЕАД.

Специализирал е в „Кинки Юнивърсити”, Осака (Япония) и в „Бен-Гурион Юнивърсити”, Беер Шева (Израел).

 

13:30 - 14:40

10.10 Post-COVID

4.3. The reinvented value of wellness, SPA and natural remedies

Как съвременните уелнес тенденции трансформират бизнеса и дали начинът на живот и възприятията на клиентите относно уелнеса се променят с течение на времето? Уелнесът има много различни определения, но в основата си, това е състоянието наздраве. В днешно време обаче той действа и като индикатор, показващ не само здраве, но и успех, щастие, удовлетвореност и дори духовен мир. Преоткрили ли са потребителите концепцията за уелнес като нов начин на живот и могат ли природните средства за лечение да ни помогнат да намерим това състояние на баланс и хармония между душа, ум и тяло?

Чуйте различнитегледни точки по тази тема с участието на хотелски SPA мениджър, медицински специалист, журналист и доцент по спа култура.